lördag 1 december 2012

Blå hallen Stadshuset i Stockholm

Jag är väldigt glad över att ha varit  på fest i Blå hallen, Stadshuset i Stockholm, där Nobelfesten äger rum varje år.
Sedan 2009 delas årligen priset Ullbaggen ut på Landsbygdsnätverkets nationella Landbygdsgala. Syftet med priset är att visa på all den kreativitet och företagsamhet som finns på landsbygden.


Det var intressant mjuk belysning i olika färger.


...

Borden var fint dukade. 


...

Konferencier var Mark Levengood


Det första på middagens meny var Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla. 
Dryck: Bernkasteler Lay Riesling Kabinett 2011 Dr Loosen.


Såsen kom efter musslan för att musslan inte bli seg.


Varmrätten - Rosastekt lammrostbiff med potatisgratäng, citrontimjansky och säsongens grönsaker.
Dryck: Cotes du Rhone Les Vieilles Vignes 2009, Domaine Santa Duc.


Intressant att titta på servitörerna när de började servera desserten :)


Det var Créme brulée och kaffe.


Efter festen var vi på Hotell Mälardrottningen - en stor båt som ligger förtöjd vid Gamla stan.


Väldigt trevligt och mysigt hotell.


I lobbyn kunde vi titta på maskinavdelningen genom golvet :)



:) Jag önskar er alla en härlig helg! :)

måndag 12 november 2012

Precis som verkliga

Idag vill jag dela med mig några bilder med statyer av människor i naturlig storlek, som jag verkligen gillade, de är precis som riktiga människor, om de betraktas på avstånd:


Kan ni känna igen mig här på bilden :))) :


Här kan ni se namnen på konstverket och konstnären:


:) Jag önskar er alla  en härlig vecka! :)

lördag 3 november 2012

Pizza med mozzarella

När dagarna blir kortare och dystrare under hösten är en hemmagjord pizza något som verkligen kan förbättra mitt humör och får mig att glömma alla problem och bekymmer. Det finns många recept på pizza men det bästa är att det alltid finns utrymme för kreativitet vid tillagning av en pizza. Den här gången ville jag prova med purjolök i stället för gul lök i tomatsåsen.


Det här använde jag till degen:
5 dl mjöl
2 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
25 g jäst
Jag delar degen i 4 delar för 4 mellanstora pizzor.


Till tomatsåsen använder jag 500 ml passerade tomater och 150-200 g purjölök, som jag kokar några minuter tills purjölöken blir mjuk.


Som fyllning på pizzorna använde jag:
300 g skinka
1 tomat
1 orange paprika
250 g färsk mozzarella
250 g riven mozzarella




Pizzorna gräddas i mitten av ugnen i 275 grader ca 11 min.


Här är resultatet:




:) Bon appetit! :)